Een traplift verwijderen, hoe werkt dat?

Een traplift demonteren

Hoe demonteer je een traplift precies? Er komt een tijd dat de traplift niet meer nodig is. Het kan zijn dat een ouder persoon komt te overlijden of dat er sprake is van een verhuizing. Misschien is iemand volledig gerevalideerd en is de traplift dus niet langer meer nodig. In dit geval kun je de traplift gewoon laten hangen, deze hangt er nu toch en hangt misschien niet in de weg. Maar het is toch zonde om deze te laten hangen wanneer je een stoellift vaak nog kunt verkopen?

Het demonteren van de traplift is nog een heel karwei. Vaak verkijkt men zich op de moeilijkheid van deze klus en komt de traplift uiteindelijk alsnog op een schroothoop terecht. Dit doordat ze zomaar aan deze klus beginnen zonder te weten hoe het precies moet. Het verwijderen van een traplift behoeft speciale materialen en deze hebben de meeste mensen niet in huis liggen. Daarbij weet men vaak niet precies waar ze moeten beginnen en welk deel met welke tool moet worden losgemaakt.

Traplift professioneel demonteren

Het is daarom altijd het beste om een stoellift door een professional te laten verwijderen. Vaak kan de originele leverancier van de traplift langskomen om dit voor je te doen, ook vind je andere geïnteresseerden voor deze klus op het internet. De meeste aanbieders verkopen ook tweedehands trapliften en zullen meer dan blij zijn als ze die van jou mogen overnemen. Hierbij bieden ze vaak ook de gratis service aan voor het verwijderen van de traplift.

Door een professionele monteur te laten komen heb je er zelf dus geen omkijken meer naar. Wil je de stoellift aan iemand anders verkopen? Ook dan komt een monteur graag langs om de lift van de trap af te halen. Hiervoor vragen ze in dit geval vaak om een vergoeding, terwijl je anders natuurlijk gratis uit bent. Sterker nog, wanneer de monteur de lift van je over mag nemen zul je juist van de monteur een vergoeding ontvangen.

Traplift zelf verkopen

Wanneer je de traplift zelf gaat verkopen aan een particulier, bijvoorbeeld door deze te koop aan te bieden op Marktplaats, zul je dus zelf moeten zorgen voor de verwijdering van de traplift en het vervoer naar de nieuwe eigenaar. Misschien krijg je het voor elkaar dat de koper deze zaken voor zijn of haar rekening neemt. Wees er wel op voorbereid dat de verwijdering van de stoellift alsnog mis kan gaan, in dit geval gaat de koop dus niet door.

Op Marktplaats zijn ook officiële opkopers actief. In dit geval zet jij de stoellift te koop op Marktplaats en hier reageren deze opkopers op. Zij zijn vaak wel gespecialiseerd in het installeren en verwijderen van trapliften en regelen zelf het vervoer. Op deze manier heb je zelf dus geen omkijken meer naar de traplift. Je hoeft alleen maar ter plaatse te zijn wanneer de traplift door de monteur wordt verwijderd. Dit is een ideale manier om de traplift snel en eenvoudig te verkopen.

Toch zelf de traplift demonteren?

Mocht je alsnog van plan zijn oude traplift zelf te gaan demonteren, zorg dan dat je goed bent voorbereid. Laat je inlichten over deze klus en de benodigde materialen. Ga niet zomaar aan de slag wanneer je niet weet wat je doet, in dit geval zal de demontage niet lukken en kun je de traplift uiteindelijk weggooien. Kies je ervoor om de traplift aan een leverancier te verkopen, dan ben je ervan verzekerd dat de verwijdering en verkoop van de traplift zal slagen.