Home > Een traplift huren

Een traplift huren

Naast de mogelijkheden om een eigen traplift aan te schaffen, is het ook mogelijk om er een te huren. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van huren en waarom zou je hiervoor kiezen? Een traplift huren kan voor velen een hele goede mogelijkheid zijn. Waar je voor kiest is volledig afhankelijk van jouw situatie. Dit is niet voor iemand anders te bepalen, dus je zult er zelf goed over na moeten denken. Om je te helpen bij deze keuze, hebben we alle benodigde informatie op een rijtje gezet.

Waarom kiezen voor het huren van een traplift?

De reden dat je kiest voor een traplift huren is natuurlijk heel persoonlijk. Er zijn tal van redenen te bedenken om deze keuze te maken, daarbij zijn er ook genoeg redenen te bedenken om het niet te doen. Een traplift huren wordt echt interessant wanneer je het apparaat voor een kortere periode nodig hebt. Het is een tijdelijke oplossing. Zo kan het zijn dat je, vanwege welke medische reden dan ook, moet revalideren. Vaak kun je dit thuis doen, mits je jezelf daar goed en veilig kan bewegen. Dankzij een veilige lift kan dit ook daadwerkelijk.

Naast de medische overweging is de financiële overweging een belangrijk aspect. Je kiest uiteindelijk voor huren of kopen op basis van de uiteindelijke kosten. Er zijn gevallen waarbij huren voordeliger blijkt te zijn dan kopen, in dit geval wordt er dus gekozen voor de huur. Een traplift huren is over het algemeen prijzig, maar je kunt vaak ook een tweedehands traplift huren waarbij de kosten al veel lager zijn. Hierbij kun je denken aan de helft van de normale prijs.

Traplift huren

Periodieke oplossing

Wanneer je kiest voor leasen is dat dus vaak gebaseerd op de prijs en het feit dat je een periodieke oplossing zoekt. Huren is hierbij de beste optie, je betaalt een vast bedrag per maand. Naast het feit dat je de traplift kunt huren, zitten hier meestal ook andere kosten bij inbegrepen. De installatie wordt voor je geregeld en ook wordt het apparaat goed onderhouden. Wanneer je niet langer wilt huren, wordt de traplift weer verwijderd en opgehaald. Je hebt er zelf dus vrijwel geen zorg aan.

Wennen aan het idee

Een laatste mogelijkheid voor het overwegen van het huren van een lift, is het uitproberen ervan. Jij wilt weten of het iets voor jou is en of je er ook baat bij hebt. Stel je voor dat je een dure lift aanschaft, en dat het heel erg tegenvalt? Vanwege deze reden is het dus slim om eerst een algemeen model te huren en te kijken of het naar je zin is. Mocht dat zo zijn, dan kun je alsnog overwegen om een lift te kopen.

Onze blogs

Een traplift verwijderen, hoe werkt dat?

Hoe demonteer je een traplift precies? Er komt een tijd dat de traplift niet meer [...]

Lees meer
Hoe kan ik goedkoop een traplift kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een traplift, zullen de prijzen van de trapliften je [...]

Lees meer

Bevalt de traplift goed?

Kom je er tijdens de huurperiode achter dat het helemaal jouw ding is? Voel je je veilig, vrij en stabiel? Dan kun je ervoor kiezen om een traplift te kopen. Zeker over een langere periode kun je hiermee veel voordeliger uit zijn dan bij het huren. Als je een lange tijd huurt en hoge bedragen betaald per maand, heb je een nieuw model er zo uit. Om toch te besparen op de kosten kun je ervoor kiezen om een tweedehands traplift te kopen.

De voordelen en nadelen van huren

Wat zijn nou de grote voordelen van het huren:
Om je hier een duidelijk beeld van te geven hebben we de voordelen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Zo kun je in een enkele oogopslag zien hoe jij kunt profiteren van een leasecontract. Onderstaand zijn de meest algemene voordelen van een huurcontract, zoals je het bij de meeste aanbieders tegenkomt. Er kunnen dus altijd aanbieders zijn met pakketten zonder deze voordelen, let daarbij goed op.

  • Geen eenmalige hoge uitgave
  • Bepaal zelf je huurtermijn
  • Inclusief service en onderhoud
  • Zelfstandigheid en veiligheid
  • Inclusief installatie en verwijdering
  • Begeleiding bij je keuze

De nadelen van een traplift huren:
Zoals bij alles wat je huurt, is het niet jouw eigendom. De lift is dus niet van jou, wat je als vervelend kunt ervaren. Ook ben je nooit van de kosten verlost zolang je gebonden bent aan het contract, en daarbij zijn bovenstaande punten niet van toepassing op iedere aanbieder. Zoals reeds gezegd moet je goed opletten bij het uitzoeken van een leverancier en huurcontract. Er kunnen namelijk ook narigheden aan verbonden zitten, hierbij kun je denken aan de volgende punten:

  • Hoge kosten eerste jaar / Startbedrag
  • Minimale huurperiode van 12 maanden
  • Verbonden aan de kosten gedurende het contract

Kosten van een traplift huren

De kosten van het huren van een traplift zijn afhankelijk van een aantal zaken, net zoals wanneer je wil kopen. Allereerst is de vorm van je trap bepalend. Heb je thuis een rechte trap zonder bochten, dan ben je het voordeligst uit. Hierbij kun je voor €100 per maand al klaar zijn. Heb je een trap met bochten? Dan gaat de prijs al omhoog. Hierbij moet je denken aan een bedrag van €150 per maand. Deze standaard prijzen horen bij de standaard trapliften.

Komt er meer bij kijken, zoals maatwerk of meerdere opties en mogelijkheden, dan zal de prijs ook een stuk omhoog aan. De uiteindelijke kosten bij elkaar zijn dus niet te voorspellen, het ligt er maar net aan wat je wenst en welke mogelijkheden je graag op de traplift wilt. Extra mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de toevoeging van extra grote knoppen, of een extra besturingssysteem. Ook kun je een speciale stoel nodig hebben, zoals een stoel voor kinderen of een stoel voor zwaardere gewichten.

Wat zijn de kosten van het railsysteem?

Naast de maandelijkse kosten betaal je ook vaak een eenmalige bijdrage voor het railsysteem. Dit is vaak rond de 50% van de koopprijs. Als je goed zoekt kom je misschien aanbieders tegen waarbij de rail al wel is inbegrepen en waarbij de kosten veel lager zijn, maar hiervoor moet je wel even het internet afstruinen. Dit is zeker wel de moeite als je voordelig een traplift wilt huren.