Home > Tweedehands traplift

Een tweedehands traplift is een betaalbare optie

De aanschaf van een nieuwe stoellift is een grote investering. Als je op zoek bent naar een betaalbare oplossing, kan een tweedehands traplift uitkomst bieden. Je hebt waarschijnlijk twijfels of een gebruikte traplift wel veilig is en of er wel voldoende opties zijn om uit te kiezen. Inmiddels is dit zeker het geval. Waar vroeger de liften nadat deze niet meer nodig waren naar het oud ijzer werd gebracht, worden deze nu opgekocht door verschillende partijen. Deze partijen zorgen er vervolgens voor dat de liften worden gereviseerd en geschikt gemaakt voor herplaatsing.

Op deze pagina zullen wij je alle informatie geven omtrent het kopen van een gebruikte traplift. Waar je op moet letten, welke mogelijkheden zijn er en wat voor prijzen er worden er gehanteerd.

Waar vind je een tweedehands traplift?

Een gebruikte traplift is een goed idee wanneer je op de kosten wilt letten. Hierbij moet je niet te denken aan oude, versleten stoelen. Ook de moderne modellen, vaak bijna niet gebruikt, worden tweedehands aangeboden en hierbij win je het zeker op de prijs vergeleken met een nieuwe stoellift. Waar vind je deze 2de hands trapliften dan precies? Je vindt deze het snelst bij de volgende aanbieders:

  • Bekende leveranciers
  • Leveranciers gebruikte trapliften
  • Marktplaats
Tweedehands traplift

Onze blogs

Een traplift verwijderen, hoe werkt dat?

Hoe demonteer je een traplift precies? Er komt een tijd dat de traplift niet meer [...]

Lees meer
Hoe kan ik goedkoop een traplift kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een traplift, zullen de prijzen van de trapliften je [...]

Lees meer

Koop bij bekende leveranciers

Op deze manier weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare handelaar. Je bespaart ook zeker op de kosten. Echter niet zoveel als wanneer je naar gebruikte traplift aanbieders. Je bent natuurlijk wel afhankelijk van het aanbod dat de leverancier beschikbaar heeft. De leveranciers kopen namelijk alleen hun eigen modellen terug. In tegenstelling tot de tweedehands aanbieders. Deze tweedehands traplift aanbieders kopen namelijk gebruikte trapliften op van verschillende leveranciers en hebben daardoor een groter aanbod dan de leveranciers.

Gebruikte traplift prijzen

Ben je van plan om een traplift tweedehands aan te schaffen, waarbij je zowel garantie als service krijgt? Dan moet je denken aan prijzen welke aanzienlijk lager zijn dan de prijzen van een nieuwe stoellift. Net zoals bij nieuwe liften wordt de prijs van een traplift tweedehands voor het grootste gedeelte bepaald door het soort trap dat je thuis hebt. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een gebruikte traplift te huren.

ModelNieuwTweedehands
Recht€ 2.750,- tot €4.000,-Vanaf: € 1.500,-
1 Bocht€ 4.000,- tot € 8.000,-Vanaf: € 2.200,-
2 Bochten€ 4.500,- tot € 8.000,-Vanaf: € 2.600,-
Spiltrap€ 6.000,- tot € 10.000,-Vanaf: € 4.000,-

Een Marktplaats traplift kopen

Kun je het aanschaffen en installeren van een Marktplaats traplift wel alleen af, of met de hulp van enkel je naasten? Dan is Marktplaats een geschikte manier om een traplift tweedehands aan te kunnen schaffen. Hier vind je vrijwel alle particuliere aanbieders van verschillende tweedehands trapliften. Niet alleen particulieren gebruiken deze handige manier om hun traplift te verkopen, ook bedrijven gebruiken de website om artikelen te verkopen. Deze kun je dus ook tegen komen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat er vaak geen garantie zit op deze modellen.

Wanneer je een gebruikte traplift aanschaft van iemand anders, dan ben je niet zeker van de veiligheidsnormen. Iemand kan wel de papieren hebben om dit aan te tonen en deze gebruiken als bewijslast, er kan altijd iets gebeurd zijn met de stoel of de rails en je weet dus niet zeker of de veiligheid kan worden gegarandeerd. Over het algemeen is er natuurlijk niets aan de hand en kun je zeker op Marktplaats zoeken naar jouw ideale traplift. Zorg er wel voor dat je iemand heeft die de installatie kan regelen. Anders heb je nog niets aan je nieuwe aanwinst!

Kies jouw ideale stoellift

Waar je uiteindelijk een gebruikte traplift vandaan haalt en aan welke eisen deze moet voldoen, is natuurlijk volledig aan jou. Jij kent jouw financiële mogelijkheden en weet het beste waar je aan toe bent. Maar let goed op dat je niet enkel naar de prijs kijkt. Want ook in dit geval is goedkoop vaak duurkoop. Je kunt natuurlijk meteen de goedkoopste gebruikte traplift aanschaffen die je tegenkomt, maar als je hier uiteindelijk alleen maar veel problemen aan hebt zal deze alsnog niet goedkoop uitvallen. Vergelijk de verschillende mogelijkheden en bepaal zelf wat je belangrijk vindt. Hopelijk geniet je snel van een eigen tweedehands traplift!