Home > Leveranciers > Trapliften vergelijken

Trapliften vergelijken

Zomaar een traplift kopen is niet iets wat je even doet. Dit vereist veel voorbereiding en je moet er goed over nadenken. Het enige dat je zeker weet, is dat traplopen voor jou geen goede optie meer is. Dit kan verholpen worden met de aanschaf van een traplift. Met behulp van deze handige aankoop worden de ruimtes in het huis weer beschikbaar waar je misschien al een tijd niet meer kunt komen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen, wat jou het gevoel vrijheid en onafhankelijkheid terug geeft. Trapliften vergelijken is aan te raden. Hierdoor krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en kan je een doordachte keuze kan maken.

Vergelijkingssites voor trapliften

Er zijn op het internet verschillende vergelijkingssites te vinden. Hier kun je eenvoudig meerdere aanbieders en prijzen met elkaar vergelijken. Laat adviseurs bij je thuis komen voor een beoordeling van de mogelijkheden en laat ze een offerte opmaken. Afhankelijk van het soort trap dat je thuis hebt en jouw persoonlijke situatie, zijn er een aantal trapliften te krijgen.

  • Rechte trap
  • Trap met bochten
  • Staande liften, hiermee hoef je de knieën niet te buigen

Liften met persoonlijke voorkeuren, bijvoorbeeld grotere knoppen op de stoel

Uiteindelijk is het van belang dat je de leverancier uitzoekt welke het beste aanbod heeft voor jou. Zowel de traplift zelf als de bijgeleverde service zijn goed, en je hebt een goed gevoel bij het bedrijf zelf. Vanwege het feit dat er veel aanbieders zijn, is het handig om trapliften eerst met elkaar te vergelijken. Hoe je dit precies doet hebben we voor je uitgewerkt in een stappenplan.

Trapliften vergelijken

Onze blogs

Een traplift verwijderen, hoe werkt dat?

Hoe demonteer je een traplift precies? Er komt een tijd dat de traplift niet meer [...]

Lees meer
Hoe kan ik goedkoop een traplift kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een traplift, zullen de prijzen van de trapliften je [...]

Lees meer

Hoe werkt het vergelijken van trapliften?

Om dit goed te kunnen doen zijn er nogal wat zaken waar je op moet letten. Allereerst kun je de mogelijkheden uitgebreid bekijken, wat is er zoal te krijgen en wat zijn de kosten daarvan? Als je meer wilt weten van een bedrijf of het aanbod van een bedrijf, dan is het mogelijk om een brochure op te vragen. In een brochure staat nog meer informatie over de modellen en service. Een offerte opvragen is ook vrijblijvend en hierin staat precies vermeld wat er moet gebeuren en hoeveel dit zal gaan kosten.

Stappenplan voor een goede vergelijking

Volg dit handige stappenplan om een zo goed mogelijke vergelijking te kunnen maken:
Bekijk welke bedrijven trapliften aanleveren met een ISO-keurmerk.

Gekeurde stoelliften welke voldoen aan de Europese veiligheidsnormen zijn te herkennen aan een keurmerk. Dit keurmerk vind je vaak op de apparaten zelf terug, maar is ook te vinden op de websites van leverancier. Mocht je deze niet zien, dan is het verstandig om dit nog even na te vragen. ISO-certificeringen worden uitgegeven aan producenten welke voldoen aan de productienormen voor veiligheid en kwaliteit. Je kunt er met deze certificering vanuit gaan dat de producten regelmatig worden gecheckt en getest.
Vraag meerdere brochures aan en lees deze allemaal goed door. Zo krijg je veel informatie.
Noteer of je een traplift nodig hebt voor een rechte trap of voor een trap met bochten.
Vraag offertes op bij de leveranciers welke er voor jou uitspringen.

Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, kun je een aantal vragen neerleggen bij de leverancier. Het kan ook zijn dat deze vragen al worden beantwoord door middel van de website, de brochure of de offerte. Lees deze daarom allemaal goed door.

  • Moet je vooraf of achteraf betalen, of is er een aanbetaling nodig?
  • Wat is de leveringstermijn?
  • Is de service (installatie) bij de prijs inbegrepen?
  • Hoeveel jaar garantie krijg je?
  • Is verder onderhoud bij de prijs inbegrepen?
  • Kun je 24 uur per dag service krijgen wanneer dit nodig is?

Kosten van de traplift

Als je dit stappenplan volgt, zul je uiteindelijk een goed model hebben wat voldoet aan jouw wensen en eisen. Tevens weet je zeker dat deze 100% veilig is. De uiteindelijke prijs van de traplift is afhankelijk van de aanbieder, maar let er op dat deze ook afhankelijk is van jouw fysieke gestel en woning. Wanneer een traplift speciale aanpassingen en uitbreidingen nodig heeft, ben je hier meer geld aan kwijt dan wanneer je een standaard model kiest.

Het is vaak ook mogelijk om een vergoeding te krijgen voor het aanschaffen van een traplift, je kunt er ook een toegewezen krijgen door de gemeente. Dit is alleen mogelijk wanneer je er een nodig hebt om medische redenen en dit behoeft vaak een getekend bewijs van je huisarts. Meestal is dit geen probleem en kun je de vergoeding aanvragen bij de gemeente. Zo heb je nog meer plezier van je nieuwe hulp in huis, je hebt dan namelijk een kosteloze traplift.