Home > Wat is de gemiddelde traplift prijs

Hoe wordt de traplift prijs bepaald?

Je vraagt jezelf natuurlijk af, wat kost een traplift nou precies? Omdat elke lift maatwerk is, kunnen de traplift prijzen per leverancier erg uiteenlopen. De uiteindelijke traplift prijs is namelijk afhankelijk van een heleboel factoren. Wat voor soort trap je hebt, welk merk je zou willen en welke extra opties je kiest? Ook maakt het uit of je een nieuwe of een tweedehands wilt, of dat je er een wilt huren.

Wij snappen heel goed dat er veel keuzes zijn om goed over na te denken. Op deze pagina kun je alle informatie over traplift kosten vinden, dit geeft je een goed beeld wat het aanschaffen van een stoellift je ongeveer zal gaan kosten. Met deze informatie weet je ook of de leveranciers waar je een offerte gaat aanvragen met een eerlijke prijsindicatie komen.

De vorm van de trap is bepalend voor prijs van de traplift

Een nieuwe traplift kopen kan een grote investering zijn. De kosten worden voor het grootste gedeelte bepaald door de vorm van jouw trap. Een nieuw model voor een rechte trap kost bijvoorbeeld minstens €2.750,-. De kosten van een traplift voor een trap met bocht(en) ligt weer aanzienlijk hoger. De reden hiervan is dat een stoellift op een trap met bochten plaatsen meer maatwerk vergt dan wanneer de lift op een rechte trap geplaatst wordt.

De vraag “wat kost een traplift” is door de verschillende factoren dus lastig te beantwoorden. Daarom hebben wij hieronder een overzicht gemaakt met de gemiddelde prijs per trap soort:

De traplift prijs van dit voorbeeld ligt hoger door de bochten in de trap.
ModelVanTot
Recht€ 2.750,-€ 4.000,-
1 Bocht€ 4.000,-€ 6.500,-
2 Bochten€ 4.500,-€ 8.000,-
2 verdiepingen€ 10.000€ 15.000,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen voor standaard modellen, hier vallen alle extra opties en mogelijkheden dus buiten.

Overige prijsfactoren

Extra opties

Een standaard traplift heeft een vaste prijs. Wanneer je ervoor kiest om extra opties op de stoel te nemen zal de prijs van de traplift wat hoger uitvallen. Echter zijn er extra opties die wel degelijk hun geld waard zijn. Een paar voorbeelden van deze extra opties zijn:

  • Automatische voetenplank
  • Draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.
  • Sta-op-stoel
  • Opklapbare rail als ruimtebesparende oplossing

Dit zijn slechts enkele opties die extra gekozen kunnen worden. Je kunt alle mogelijke opties het beste met de verkoper die bij je thuis komt doornemen.

Het uiterlijk van de traplift

Een stoellift hangt vaak al in het zicht bij binnenkost en maakt dus deel uit van het interieur. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de lift qua uiterlijk zo aan te passen dat deze prima past binnen het interieur van jouw huis. Zo kan er gekozen worden tussen een aantal kleuren waarin de rail gemaakt wordt. Maar ook voor de bekleding van de stoel zijn er voldoende mogelijkheden. Net zoals bij de extra opties het geval is, zal de traplift prijs hoger uitvallen wanneer je een aantal uiterlijke aanpassingen wilt hebben aan de lift.

Zoals je begrijpt ligt de prijs van de traplift aan veel verschillende factoren. Een standaard model is vaak goed te betalen. Maar zodra er extra maatwerk nodig of gewenst is, zal de prijs van de taplift snel oplopen. Het is daarom raadsaam om verschillende offertes aan te vragen. Zodat je niet teveel kosten maakt bij het kopen van een traplift.

Onze blogs

Een traplift verwijderen, hoe werkt dat?

Hoe demonteer je een traplift precies? Er komt een tijd dat de traplift niet meer [...]

Lees meer
Hoe kan ik goedkoop een traplift kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een traplift, zullen de prijzen van de trapliften je [...]

Lees meer

Kosten van nieuwe- en gebruikte trapliften

Je kunt natuurlijk kiezen voor een spiksplinternieuw model, met alles erop en eraan. Maar je kunt ook gaan voor een 2de hands traplift. Een gebruikte lift klinkt misschien niet meteen als een goede optie. Toch zijn gebruikte liften vaak nog in erg goede staat en mankeert er niks aan. Ook is het mogelijk om een gebruikte stoel aan te schaffen maar een nieuwe rail, die opmaakt gemaakt is voor jouw trap. De kosten hiervan zijn wel iets hoger dan bij een volledig tweedehands model, maar je weet wel zeker dat de traplift netjes geïnstalleerd wordt.  

We zien de laatste jaren dan ook een duidelijke stijging in het aantal verkochte gebruikte liften. En terecht, de traplift prijzen voor een gebruikte variant liggen aanzienlijk lager dan de kosten voor een nieuw model.

Bekijk onze tweedehands pagina om meer te weten te komen over waarom een gebruikte variant ook een goede optie kan zijn.

Kostenindicatie voor huren

Naast een nieuwe- of tweedehands model kopen, is er ook een mogelijkheid om een traplift te huren. Wanneer een lift nodig is voor een kortere periode, kan huren een goede oplossing zijn. Belangrijk is natuurlijk wat de kosten zijn voor het huren van een stoellift. Een standaard model kan vaak al gehuurd worden voor een bedrag van €120 per maand. De huurprijs kan erg verschillen per leverancier. Vraag daarom offertes aan bij meerdere leveranciers zodat je een voordelige keuze kan maken.

Bekijk onze traplift huren pagina voor meer informatie.