Home > Traplift verkopen

Traplift verkopen

Een traplift verkopen kan op meerdere manieren. Het ligt er maar net aan wat je zelf fijn vindt. Als je geen gebruik meer wilt maken van de traplift, is het natuurlijk zonde om deze te laten verstoffen. Vaak kun je er nog een leuk zakcentje voor krijgen. Natuurlijk verkoop je deze als een gebruikte traplift, maar hoe je dit doet en waar je dit doet is volledig aan jou.

Een lift demonteren

Je kunt ervoor kiezen om de traplift zelf te verwijderen uit het trapgat. Zeker wanneer je een beetje handig bent zou dit geen probleem moeten zijn. Het kan wel enorm tegenvallen wanneer je niet precies weet wat je doet, en het zou jammer zijn als de traplift hierbij kapot gaat. Dan kun je er helemaal niets meer voor krijgen. Vanwege deze reden kiezen veel mensen ervoor, wanneer ze hun traplift verkopen, om deze te laten verwijderen door een professionele monteur.

Het voordeel van het zelfstandig verwijderen, is dat je geen kosten hebt aan het demonteren. Hier win je dus weer geld op. Maar als je het slim aanpakt hoeft het demonteren door een monteur je ook niet veel geld te kosten, het kan zelfs kosteloos zijn. Wanneer je met een leverancier afspreekt dat zij de lift direct van je overnemen voor een bepaalde prijs, dan halen ze deze vaak kosteloos voor je op. Ook het verwijderen van de lift valt onder deze noemer.

Traplift verwijderen

Traplift verkopen aan een leverancier

Zoals zojuist al werd vermeld, kun je de traplift doorverkopen aan leveranciers. Veel leveranciers hebben namelijk een ruim aanbod aan nieuwe modellen, maar ook aan gebruikte modellen. Deze verkopen ze voor een lagere prijs, waarbij ze ervoor zorgen dat de lift weer zo goed als nieuw is. Ze knappen de lift volledig op en kunnen deze weer aanpassen aan de wensen van de nieuwe eigenaar.

Waar wordt naar gekeken?

Wat je uiteindelijk nog kunt verdienen aan de verkoop van je traplift, ligt aan een aantal factoren. Zeker wanneer een partij de lift van jou wil overkopen voor een eventuele doorverkoop zullen ze letten op deze zaken.

  • Hoe lang is de stoellift gebruikt?
  • Wat voor model is het?
  • Is de motor unit nog goed?
  • Is de stoellift nog in goede staat?

Op basis van deze vragen wordt een uiteindelijke berekening gemaakt. Werkt de motor minder goed of is het een erg oud model, dan wordt de prijs natuurlijk enigszins verlaagd.

Vaak is alleen de stoel herbruikbaar

Verder wordt er gekeken naar het bouwjaar van de traplift en de volledige staat waarin deze verkeert. Niet iedere leverancier neemt iedere lift aan, je moet een geschikte partij zien te vinden. Vaak kun je zeker terecht bij de partij waarvan je de stoellift zelf hebt gekocht. Zij dealen in dit merk en zullen dan ook nog steeds geïnteresseerd zijn in de stoel. Het kan ook zijn dat enkel de stoel wordt teruggenomen en de rails niet, daar de rails vaak uit maatwerk bestaat en deze niet meer kan worden hergebruikt. Standaard modellen kunnen wel worden hergebruikt.

Onze blogs

Een traplift verwijderen, hoe werkt dat?

Hoe demonteer je een traplift precies? Er komt een tijd dat de traplift niet meer [...]

Lees meer
Hoe kan ik goedkoop een traplift kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een traplift, zullen de prijzen van de trapliften je [...]

Lees meer

Vergelijk aanbiedingen met elkaar

Het is de moeite om verschillende opkopers tegenover elkaar af te wegen. Zo zijn er inkopers welke de traplift kunnen opkopen voor een zeer leuke prijs, echter zal de prijs van de leverancier zelf hier ook goed tegenop kunnen wegen. Geef ze beide eens een belletje en nodig ze uit om te komen kijken. Zo kunnen ze meteen aangeven wat ze ervan vinden en wat ze er ongeveer voor willen geven. Ook kunnen ze een offerte maken, deze offertes kun jij weer tegenover elkaar opwegen. Krijg inzicht in de verschillende aanbiedingen en bepaal zelf waar jij je het beste bij voelt.

Traplift verkopen aan een particulier

Je hebt een dergelijke partij niet perse nodig voor de verkoop van de stoellift. Het kan ook zijn dat je de lift alsnog zelf demonteert en hier kun je dan ook een hoop op besparen. Voor een snelle verkoop waar je weinig werk aan hebt, is de verkoop aan een particulier een ideale oplossing. Het enige dat je hoeft te doen, is een geïnteresseerde partij vinden. Dit kan eenvoudig via Marktplaats. Hierbij regel je natuurlijk wel alles zelf, of in dit geval de geïnteresseerde partij. Ook in dit geval kun je de rails waarschijnlijk niet verkopen, daar dit waarschijnlijk maatwerk is en de koper een ander trapgat heeft dan jij.

Je hebt een dergelijke partij niet perse nodig om een traplift te verkopen. Het kan ook zijn dat je de lift alsnog zelf demonteert en hier kun je dan ook een hoop op besparen. Voor een snelle verkoop waar je weinig werk aan hebt, is de verkoop aan een particulier een ideale oplossing. Het enige dat je hoeft te doen, is een geïnteresseerde partij vinden. Dit kan eenvoudig via Marktplaats. Hierbij regel je natuurlijk wel alles zelf, of in dit geval de geïnteresseerde partij. Ook in dit geval kun je de rails waarschijnlijk niet verkopen, daar dit waarschijnlijk maatwerk is en de koper een ander trapgat heeft dan jij.

Verkoop de lift op jouw manier

Je hebt dus de keuze om een traplift verkopen tussen aan een inkoper of aan een particulier. Beide manieren hebben eigen voor- en nadelen. Het ligt er maar net aan wat jij zelf fijn vindt. Hoe handig ben jij, wat zijn de eigenschappen van de traplift? Allemaal factoren waar je naar moet kijken bij het verkopen van de stoellift. Heb je een speciaal model, bijvoorbeeld voor kinderen of voor personen met obesitas? Dan wordt een traplift verkopen via de particuliere weg misschien wat lastiger. Hier is nou eenmaal minder vraag naar.

Welke manier je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je er in ieder geval nog wat geld voor kunt krijgen. Natuurlijk kun je de traplift ook gewoon laten hangen, maar deze hangt vaak in de weg en als je er toch nog iets aan kunt verdienen is dat eigenlijk zonde. Bekijk de mogelijkheden en voor je het weet is jouw traplift verkocht.